Algemene vragen SeaStone Microcement

Heeft u ergens vragen over? Wij hebben de antwoorden.

SeaStone Microcement


  • Wat is de sterkte en hardheid van SeaStone Microcement?

    Ondanks de minuscule dikte, is een van de belangrijkste eigenschappen van SeaStone microcement de hoge weerstand en hardheid; SeaStone Medium en Fino kunnen zelfs worden gebruikt in gebieden met veel verkeer.


    Verschillende factoren zijn van invloed op de weerstand en hardheid van SeaStone microcement, zoals de ondergrond waarop het wordt aangebracht, de gekozen opbouw speelt hier ook een belangrijke rol in.


    We kunnen onderscheid maken tussen twee varianten:


    Mechanische weerstand bij

    zwakke ondergrond: SeaStone Microcement zal, vanwege zijn beperkte dikte ook gaan scheuren als de ondergrond zwak en instabiel is. Een voorbeeld hiervan is het microcement dat op gips wordt aangebracht. Als de basis vervormt omdat deze een slechte weerstand heeft, zal het microcement ook vervormen. Op een ondergrond als terrazzo of een cementdekvloer dan zal de weerstand groot zijn.


    Slijtage en Krassen: deze weerstand is afhankelijk van zowel het type microcement als de afwerking. SeaStone heeft twee naadloze vloerbedekkingen: Medium en Fino. Beide zijn producten met geselecteerde ingrediënten met een grotere weerstand, waardoor ze beter bestand zijn tegen compressie en slijtage. SeaStone Marble wordt vanwege zijn lagere sterkte uitsluitend gebruikt voor wandbekleding. Wat betreft de afwerking, hoewel de weerstand hetzelfde is, hoe hoger de glans, hoe duidelijker de slijtagesporen. Matte afwerkingen reflecteren het licht niet of slechts minimaal.


    Chemische bestendigheid tegen

    vlekken en vloeistoffen: De chemische bestendigheid is afhankelijk van de afwerking die wordt gebruikt om het product te beschermen. De lak is de laatste laag, die het product bescherming geeft en ondoordringbaarheid geeft tegen vlekken. Onze 2-Componenten PU coating heeft een hoge chemische bestendigheid, wat wordt bevestigd door de verschillende uitgevoerde tests:

    olie, cola, rode wijn en dergelijke, laten na het reinigen geen vlekken achter.

    Zowel azijn als citroensap laten lichte sporen achter op microcement. Deze zuren tasten het oppervlak aan zoals op marmer, maar als het schoonmaken snel gebeurt, zullen er geen vlekken ontstaan.

    Eventuele vlekken van zoutzuur, bleekmiddel, aceton en ammoniak zullen na ongeveer een half uur vlekken vertonen, maar als het schoonmaken snel gebeurt, blijven er geen vlekken achter. Het is belangrijk om rekening te houden met de textuur van microcement en de moeilijkheid om te reinigen.

  • Op welke ondergrond kan SeaStone microcement worden aangebracht?

    SeaStone Microcement kan op bijna elk type ondergrond worden aangebracht: cementmortel, egalines , terrazzo, marmer, tegels, gipsplaat-of gips , zowel op verticale als horizontale oppervlakken in binnen- en buitenruimtes.


    Nooit aanbrengen op natuurlijk hout of een ondergrond van verschillende delen die anders instabiel zijn. Voor een goed resultaat is het essentieel dat de basis stabiel is.


    De ondergrond moet droog, stof- en vetvrij zijn.

    Een stabiel oppervlak van de ondersteuning zal het eindresultaat bepalen.


    Extra informatie:


    Een van de belangrijkste eigenschappen van SeaStone microcement is de hoge hechtingsgraad. Hierdoor is het mogelijk om SeaStone microcement op tegels aan te brengen, waardoor de renovatie wordt versneld en het vuil van eventuele sloop werkzaamheden wordt vermeden. Maar dit voordeel hangt af van de stabiliteit van de originele tegels die stevig en niet los mogen zitten. In dergelijke gevallen zou het nodig zijn om gaas te gebruiken om de ondersteuning te versterken.


    Bij twijfel kunt u ons altijd een mail sturen helpdesk@seastone.nl


    Optimale omstandigheden en toestand van het te bewerken oppervlak

    De voorbereiding van de basis is even belangrijk als de applicatie. Indien de basis niet aan de gestelde voorwaarden voldoet, kunnen geen garanties worden gegeven.

    De ondergrond moet vlak, stabiel, vuilvrij en met een vochtigheidsgraad van 5% of minder zijn.

    In het geval dat de basis van mortel/cement is, moet deze minimaal vier weken de tijd hebben gehad om uit te drogen voordat het SeaStone microcement wordt aangebracht, om rekening te houden met de scheuren die tijdens het uithardingsproces kunnen ontstaan.


    SeaStone Microcement op natuurlijk hout of parket

    Parket of natuurlijk houten vloeren hebben veel voegen; de platen zetten uit in verschillende richtingen waardoor spanningen ontstaan ​​die moeilijk te beheersen zijn en scheuren in het microcement kunnen veroorzaken, dus ze zijn niet geschikt voor het direct aanbrengen van microcement. In dergelijke gevallen is het nodig om de bestaande vloer te verwijderen en de ondersteuning voor te bereiden voordat het SeaStone microcement wordt geplaatst.

  • Kan SeaStone microcement worden gecombineerd met vloerverwarming?

    Ja, maar voordat u het aanbrengt, moet er een opstookprotocol worden uitgevoerd om te voorkomen dat uitzetting, veroorzaakt door snelle temperatuurveranderingen in de vloer, het microcement zelf doet barsten.


    Wij adviseren het volgende:


    1. Zet de verwarming minimaal 4 weken na het plaatsen van de cementmortel aan.


    2. Houd het water dat de circuits binnenkomt gedurende 2 of 3 dagen op 25 ° C. Verhoog vervolgens geleidelijk de watertemperatuur tot 45 ° C en laat deze enkele dagen aanstaan.


    3. Schakel de verwarming minstens 48 uur uit voordat u met het aanbrengen van microcement begint. De maximale vloertemperatuur dient 18 ° C te zijn.


    SeaStone microcementvloeren moeten worden aangebracht  op cementmortels die een vergevorderd stadium van uitharding hebben bereikt. Dit gebeurt na drie of vier weken uitdroging, afhankelijk van het weer uiteraard. In ieder geval is het essentieel dat de mortel droog droog is. Om dit te bereiken dient er maximaal 5% luchtvochtigheid in de basisvloer aanwezig te zijn, dit dient gecontroleerd te worden met een  vochtigheidsmeter.  


    We raden aan om zelfnivellerende cementmortels van hoge kwaliteit te gebruiken.


    Een ondergrond met poedervormige mortels is helemaal niet geschikt, aangezien de basistoestand voor de applicatie consistent moet zijn, anders moet de ondergrond worden verstevigd.


    Na het aanbrengen van SeaStone microcement moet minstens 48 uur verstrijken voordat de verwarming geleidelijk wordt aangezet (+ 5 ° C elke dag).


    Verander de temperatuur altijd geleidelijk, zowel aan het begin als aan het einde van de verwarmingsperiode.


    Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in de kamers niet te laag is. 


    Belangrijk!  Tussen de vloer en de verticale vlakken zal er altijd een voeg zijn om dilatatie mogelijk te maken. Het niet naleven van deze aangegeven eis kan scheuren tot gevolg hebben.



  • Is SeaStone microcement waterdicht??

    SeaStone microcement is van zichzelf waterresistent. Het gebruik van een sealer en coating zorgen voor de waterdichtheid, de laatste fase is essentieel. Daarom kan SeaStone microcement worden aangebracht op gootstenen, aanrechtbladen, badkuipen of natte ruimtes, maar het oppervlak moet altijd worden afgedicht met SeaStone 2-comp. PU coating (polyurethaan)  om dewaterdichtheid te garanderen.

  • Wat zijn de verschillen tussen microcement en gepolijst beton?

    Hoewel de afwerking er praktisch hetzelfde uitziet, is het niet hetzelfde.

    Met microcement verkrijgt men grotere voordelen :


    • Snellere en eenvoudigere applicatie.
    • Geen extra machines of zwaar gereedschap nodig voor de toepassing ervan.
    • Minder werk. Minder tijd. Lagere kosten.
    • Licht en vermijdt zo structurele belastingsproblemen.
    • Voor gebruik in elke ruimte, niet alleen op begane grond en kelders.
    • Toepassing mogelijk op zowel verticale als horizontale oppervlakken.
    • Het is noodzakelijk om onderscheid te maken tussen cement, cementmortel en beton. Cement is een bestanddeel van zowel mortel als beton dat als bindmiddel fungeert. De mortel wordt verkregen door zand plus water met het cement te mengen, terwijl beton een cementmortel is waaraan grind wordt toegevoegd.

    Hoewel het allemaal oplossingen zijn om verhardingen te creëren , is het oppervlak in het geval van Microcement naadloos en constant, terwijl het oppervlak in het geval van gepolijst cement, beton of los beton variabel is (dilatatievoegen vereist).


    Microcement is een mortel waarvan de granulometrie van ingrediënten relatief fijn is, het kan zowel op muren als vloeren worden aangebracht, het heeft een dikte van ongeveer 1,5/2 tot 3 mm, vereist geen voegen en barst niet. Het hecht zeer goed op elk materiaal en wordt aangebracht met een stalen of rubberen troffel.

  • Hoeveel tijd neemt het in beslag?

    Het aanbrengen van SeaStone Microcement kan worden uitgevoerd over een periode van drie tot vijf dagen. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de werkzaamheden. Om over het oppervlak te lopen, zou men normaal een week moeten wachten. 


    Dit is een materiaal die werkt met een voorbehandeling van het oppervlak, het aanbrengen van materiaal in verschillende lagen en een laatste bescherming met sealer en coating.


    Elke laag materiaal heeft zijn eigen tijd van aanbrengen en drogen. Bovendien moet men in de eerste week (na voltooiing van het werk) extra voorzichtig zijn omdat de hardheid geleidelijk ontstaat.



  • Moeten deuren worden ingekort?

    Nee, het is niet nodig. Door het aanbrengen van microcement wordt 1 tot 3 mm extra dikte over het oppervlak gecreëerd. Meestal is de vrije ruimte waarmee de deuren worden geplaatst 5 mm vanaf de grond, hierdoor is er voldoende ruimte en hoeven de deuren niet geschaafd te worden.

  • Hoe maak ik het schoon?

    Om een ​​lange en duurzame levensduur van onze microcementen te garanderen, raden we het gebruik van water en neutrale zeep aan. U kunt hierbij denken aan groene zeep. 


    De verzorging van microcement is vergelijkbaar met die van natuurlijk houten parket. We raden aan om blijvende nattigheid of langdurig contact met vocht te vermijden. Natte tapijten en handdoeken op de vloer laten liggen is niet aan te raden, evenals lekkende potten. De oppervlakken moeten ook vrij worden gehouden van stenen of gruis die krassen op de coating kunnen veroorzaken. Voorkom stoten en wrijven met harde voorwerpen.


    Hoewel microcement een hoge chemicaliënbestendigheid biedt, dient het reinigen te gebeuren met neutrale zeep, nooit met agressieve of ontkalkingsmiddelen. Vermijd bovendien producten zoals chloor, bleekmiddel, ammoniak, zeep en wasmiddelen in het algemeen, omdat deze de beschermende film kunnen beschadigen.


    Belangrijk:


    Microcement bereikt zijn gewenste hardheid en chemische bestendigheid een maand na het aanbrengen van de coating. Daarom is het erg belangrijk om tijdens de eerste weken erg voorzichtig te zijn, omdat het bij microcement waarschijnlijker is om wat schade op te lopen. Het is voorzichtig toegankelijk twee dagen na het aanbrengen van de coating. Na een week is het normaal toegankelijk. Dek het oppervlak de eerste weken niet af. Bijvoorbeeld: hang geen schilderijen of leg geen tapijten.


    Het wordt afgeraden om zware voorwerpen over het oppervlak te slepen, aangezien dit schade kan veroorzaken. Meubels verplaatsen: het is raadzaam om ze op te tillen en te ondersteunen, nooit te slepen. Het is noodzakelijk om vloeren met deksels of vilt te beschermen tegen de drukpunten van meubels (metalen voetjes, scherpe oppervlakken) of voorwerpen met schurende of zware contactoppervlakken.


    Om het oppervlak niet te beschadigen, is het erg belangrijk om slepen en wrijving met harde voorwerpen te vermijden, evenals bewegende meubels (denk aan optillen en neerzetten, nooit slepen). De vloer moet worden beschermd tegen meubels die het oppervlak kunnen beschadigen, zoals bijvoorbeeld metalen poten of scherpe oppervlakken. Meubelpoten moeten van zacht rubber zijn, die minder agressief zijn.


    Belangrijk: wacht minimaal twee weken na het aanbrengen van de coating om een ​​juiste uitharding te garanderen en zo beschadiging te voorkomen. Voor het reinigen gebruikt u PH-neutrale zepen, nooit agressieve producten. Ammoniak, chloor, bleekmiddel en niet-PH-neutrale zepen en wasmiddelen moeten worden vermeden. Laat de zeep nooit te lang op het microcement zitten om de beschermlaag niet te beschadigen. Er zijn ook bepaalde factoren waarmee u rekening moet houden, zoals antislipvloer. Hoe groter de slipweerstand en hoe groter de korrel, hoe ingewikkelder het schoonmaken is. 



  • Wat zijn de voordelen van SeaStone Microcement?
    • Naadloos oppervlak.
    • Toepassing op vloeren, wanden en plafonds. Binnen en buiten.
    • Grote verscheidenheid aan kleuren en texturen.
    • Handgemaakte applicatie. Exclusief en persoonlijk resultaat.
    • Omvat elk oppervlak: tegels, marmer, steengoed, terrazzo, gipsplaat, beton, cement, gips, enz.
    • Grote weerstand tegen gebruik, stoten, krassen en chemische producten.
    • Waterbestendig..
    • Antislip, afhankelijk van de afwerking.
    • Bespaart tijd en vermijdt ingewikkelde werkzaamheden. Zonder puin.
    • Materiaaldikte 2/3 mm, dus het heeft geen invloed op de structurele belasting van het gebouw.
    • Het heeft een uitstekende verwerkbaarheid en vereist geen specifiek gereedschap.
    • Natuurlijke materialen. Milieuvriendelijk product.
    • Eenvoudig onderhoud en reiniging: met water en PH-neutrale zeep.
    • Ruimtes vrij van ziektekiemen en bacteriën.
Share by: